Představujeme jednu z nejzdařilejších knih o Svaté zemi

Pokud hledáte vynikající publikaci o Svaté zemi, jste na správném místě. Náš internetový obchod PoutníKnihy.CZ nabízí jako jediný v ČR jednu z nejzdařilejších knih encyklopedického charakteru s názvem Poznávejme Svatou zemi, jejímiž erudovanými autory jsou známý biblista a průvodce Dr. Ján Majerník a úspěšná lékařka Dr. Leopoldína Scheidová.

Kniha Poznávejme Svatou zemi (z originálu Spoznávajme Svätú zem - pohladom pohľadom archeológov a biblistov) nabízí cestovatelům, poutníkům a milovníkům Svaté země poctivě zpracovaný pohled na její dějiny, archeologii, geografii, biblické události a jejich význam pro dnešního člověka.

Je rozdělena na všeobecnou a speciální část. Všeobecná část obsahuje stručnou historii Izraele, geografii, státoprávní uspořádání, praktické rady a slovník. Speciální popisuje tradiční části země - Judsko se zřetelem na Jeruzalém, Samařsko, Galileu, Negev a dále část Sinajského poloostrova patřící Egyptu.

Díky tomu je vhodným průvodcem pro všechny, kdo plánují Svatou zemi navštívit a také doplňující informací a vzpomínkou pro ty, kterým se tato tužba splnila a ve Svaté zemi již byli. Je určena také všem, kteří nemohou fyzicky cestovat a chtějí se poučit. V neposlední řadě má potenciál oslovit průvodce, kněze, studenty teologie, biblistiky, historie a další zájemce.

Publikace je psaná ve slovenštině, má 801 stran a tvrdou vazbu.

Jedná se o nejprodávanější knihu v našem obchodě, kterou nabízíme za akční cenu 665,- Kč. Objednat si ji můžete zde.

Těšíme se na vaše objednávky v našem křesťanském internetovém obchodě PoutníKnihy.CZ, obchodě s knihami, které vám ukážou směr!

Veronika Čepelková

O autorech knihy:

Mons. ThDr. Ján Majerník se narodil 27. března 1956 v Humenném na Slovensku. Základní vzdělání a studium gymnázia dokončil ve svém rodném městě v roce 1975. Následně emigroval do USA, odtud se dostal do Říma, kde v letech 1976-1987 studoval teologii a biblické vědy. Dne 6. června 1982 byl papežem Janem Pavlem II. vysvěcen na kněze. V letech 1987-1990 pokračoval studiem biblických věd v Jeruzalémě, které dokončil doktorátem v roce 1990. Poté začal působit jako misionář (kněz) ve Svaté zemi. Je nadšeným organizátorem poutí do Izraele a mnoha jiných destinací po celé světě; jako průvodce se věnuje provázení poutníků ze Slovenska, České republiky a dalších zemí.

MUDr. Leopoldína Scheidová, CSc. se narodila 16. srpna 1932 v Trnavě - Bielom Kostole. Maturovala na Dívčím gymnáziu v Bratislavě v roce 1952. Lékařskou fakultu Pavla Jozefa Šafárika v Košicích ukončila v roce 1958 a začala pracovat na infekční a interní klinice v Košicích. Práci obhájila atestacemi I. a II. stupně z oboru vnitřního lékařství a oboru přenosných nemocí. V kandidátské práci řešila problém aplikace výpočetní techniky ve vnitřním lékařství. Přednášela na domácích a zahraničních konferencích a hodně publikovala. V důchodové věku se věnuje charitativní činnosti, studiu filozofie a historie.